Bigro Växthus

Välkommen till Bigro

Du har hittat till tomatriket Närpes och växthusföretaget Bigro, fd. Börje Ivars Ab. Här i bygden finns otaliga företag med mångårig erfarenhet vad gäller olika typer av grönsaksodling i växthus. Vi har dock växt fram till att idag vara Bigro under hela 6,5 hektar växthustak och har valt att fokusera all vår kraft och erfarenhet till att odla just tomater. 

Bigro strävar mot att odla tomater med kvalité och smak i fokus. Ryggraden är den den vanliga runda tomaten av sorten Livento, samt specialtomaten Dunne som får äran att kalla sig den italienska adelns smakbärare. Vi är oerhört stolta odlare till packeriet och andelslaget Närpes Grönsaker, som sköter allt från paketering, marknadsföring och försäljning av våra produkter.

Företaget grundades 1991 och drivs fortfarande idag av grundaren och eldsjälen Börje Ivars. Bigro har vuxit fram från att vara ett enmansföretag där Börje i början skötte allt till att idag sysselsätta ca. 60 anställda exkl. samarbetspartners. Vi behandlar alla lika, rättvist och enligt de föreskrifter som finns. I vårt arbete eftersträvar vi, i den mån möjligt, en energieffektiv, hållbar och miljövänlig drift samt god hygien i hela vår anläggning. Vi gör detta för att vi är passionerade och tror på morgondagens sätt att odla och konsumera tomater. Vi strävar alltid mot att möta morgondagens krav på miljöpåverkan och kvalité. Tillsammans kan vi hitta långsiktiga och hållbara sätt att producera ett sunt livsmedel till fler.